|
שם המתכון: | אוזני המן כ-(כ-40 עוגיות) | |
| החומרים הדרושים: | להלן כמה סוגי בצק המתאימים לאוזני המן:
1. בצק יוגורט
_____________
3 כוסות קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
200 גרם מרגרינה/חמאה
1/2 גביע יוגורט
4 חלמונים
קליפת לימון מגוררת
1 שקית סוכר וניל
2. בצק שמרים קר
_______________
4 כוסות קמח רגיל
1 כף סוכר
30 גרם שמרים
1/4 כוס מים פושרים
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה/או חמאה
3/4 כוס סוכר
2 חלמונים או 1 ביצה שלימה
1/2 כוס מים
1 שקית סוכר וניל
1 כף קוניאק או ליקר
קליפת לימון/תפוז מגוררת
קורט מלח
3. בצק פריך
___________
3-4 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
2 ביצים
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה (רכה)או חמאה
קליפת לימון/תפוז מגוררת
1 שקית סוכר וניל
2-3 כפות סוכר
4. בצק "קלי קלות"
_________________
3-4 כוסות קמח תופח (1 חבילה קטנה)
200 גרם מרגרינה/חמאה
1 גביע שמנת או אשל/יוגורט
לציפוי: 1 ביצה טרופה | | אופן ההכנה: | 1.בצק היוגורט:
______________
מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים לבצק חלק. שומרים במקרר
לשעה ואפשר להכין את הבצק יום קודם ולשמור במקרר.
מוציאים את הבצק ומחלקים לשניים. לשים כל חלק ומרדדים לעלה.
קורצים עיגולים בעזרת כוס וממלאים במלית אגוזים, או תמרים או פרג.
(ראה פרק "מליות" או "מתכונים לפורים".)
סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים קצוות או מקפלים לשניים לצורת
סהרון. מורחים את העוגיות בביצה טרופה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180-200 מעלות למשך כ-25 דקות או
עד שאוזני המן מזהיבים. מצננים, זורים אבקת סוכר ושומרים בקופסת
פח אטומה.
2. בצק שמרים קר:
________________
מערבבים בצלוחית את השמרים, כף סוכר ו1/4 כוס מים פושרים
ומשאירים למשך כ-15 דקות עד שהעיסה תוססת.
בקערה נפרדת שמים את יתר מרכיבי הבצק, מוסיפים להם את עיסת
השמרים, מערבבים ולשים לבצק חלק. מכסים את הקערה ומכניסים
למקרר ללילה או לפחות ל-6 שעות.
המשך ההכנה באותו אופן כמו בצק היוגורט.
3.בצק פריך
__________
מערבבים את כל המרכיבים ולשים לבצק חלק. מכסים ושומרים במקרר
למשך שעה לפחות. המשך ההכנה כמו בצק היוגורט.
4. בצק "קלי קלות"
_________________
לשים את כל המרכיבים לבצק חלק ושומרים במקרר למספר שעות
או עד למחרת. המשך ההכנה כמו בצק היוגורט. | | טיפים מיוחדים: | | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | פורים |
| | | |