|
שם המתכון: | שושני שמרים מקמח כוסמין במלית תפוחי עץ | |
| החומרים הדרושים: | 500 גרם קמח כוסמין לבן ומלא(מעורב)
2 כפות עמילן תירס (קורנפלור)
25 גרם שמרים טריים
1/2 שקית משפר אפייה (בערך כף)
1.1/4 כוס סוכר,או 1/2 כוס דבש או 3-4 כפות
סוכר קוקוס
2 ביצים
50 גרם חמאה רכה +1/2 כוס שמן זית
גרידת לימון/תפוז+מיץ
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חלב פושר
המלית:
3 תפוחי עץ קטנים חתוכים לקוביות
50 גרם חמאה+ 2 כפות שמן זית
1 כוס סוכר או 2-3 כפות סוכר קוקוס
1 כפית וניל
1 כפית קינמון
1 כף מייפל או סירופ אגאבה
לציפוי לפני האפייה: ביצה טרופה עם כף מים
לציפוי לאחר האפייה: מעט סירופ אגאבה או מייפל | | אופן ההכנה: | המלית: ממיסים במחבת על האש את החמאה ושמן הזית,
מוסיפים את הסוכר או 1/2 כוס דבש או 3-4 כפות
סוכר קוקוס, את קוביותהתפוחים, וניל, וקינמון,
מבשלים על אש נמוכה מספר דקות, עד לריכוך התפוחים.
לבסוף מוסיפים את המייפל או האגאבה. מצננים ושומרים במקרר
עד למילוי הבצק.
בקערת המיקסר שמים את החומרים היבשים כולל השמרים
ומשפר האפייה ומערבבים קלות
מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים כ-10 דקות או עד שנוצר
בצק אחיד שנפרד מדפנות הקערה.
משאירים לתפיחה ראשונה מכוסה במקום חמים כשעתיים.
אחר כך מעבירים למקרר עד למחרת..
מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים לשניים. כל חלק מרדדים
לעלה מלבני. מורחים מחצית של המלית על העלה ומגלגלים
לרולדה.מקפיאים את הרולדות כ-15 דקות בערך. חותכים
לפרוסות ומעמידים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשאירים
לתפיחה נוספת של כשעתיים.
בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
לפני האפייה, מצפים את השושנים בביצה טרופה ואופים 5
דקות בחום 200. מורידים ל-180 ואופים עוד כ-25 דקות,
או עד שהשושנים מזהיבות והתחתית אפוייה. מוציאים,
מצפים במייפל או סירופ אגאבה ומצננים על רשת. מעבירים
לצלחת הגשה ושומרים מכוסה במגבת או ניילון נצמד. | | טיפים מיוחדים: | טעים מאוד!!! | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | טו בשבט,חנוכה,סוכות,ראש השנה |
| | | |