חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
pasteis de belem - טארטלטים עם קרם וניל -מסקרפונה וקרם פרש ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1/2 ק"ג בצק עלים חמאה
לקרם:
500 מ"ל חלב 3% (בערך 2 כוסות)
1 מיכל שמנת להקצפה (38%)
1 כוס סוכלוז
1 כפית תמצית וניל
1 סרט קליפת לימון/תפוז
קורט מלח
1 מקל קינמון
כ-2-3 כפות קמח או קורנפלור
3 ביצים שלמות L
קורט מי ורדים
קורט כורכום (לצבע)
250 גרם קרם מסקרפונה עם זרעי וניל (1 גביע)
250 גרם קרם פרש (1 קופסא)
אופן ההכנה:
הטארטלטים האלה מקורם בליסבון במאפיית בלם שברובע בלם בליסבון.
אני שיניתי והוספתי לפי טעמי, אחרי הכל המתכון המקורי ידוע רק לבעלי המאפייה שבבלם...

מערבבים 1/2 כוס חלב עם הביצים והקורפנלור שע שאין גושים.
מחממים את יתרת החלב, שמנת מתוקה, סרט לימון, מקל קינמון, מלח ,
מי ורדים וסוכרלוז עד לנקודת רתיחה ומורידים מהאש. עושים השוואת טמפרטורות עם
תערובת הביצים ומחזירים הכל לסיר להמשך בישול עד
שמסמיך. מסננים את הקרם ומצננים. מוסיפים קרם פרש
וקרם מסקרפונה ומערבבים היטב.
פורסים את בצק העלים ומרדדים מעט. מגלגלים לגליל מהודק ופורסים
ממנו פרוסות דקיקות. כל פרוסה מרדדים ומניחים בתבנית מאפינס
משומנת, ואפשר להיעזר במנז'טים ליתר ביטחון.. ממלאים כל פרוסה
בקרם ואופים בתנור שחומם מראש ל-200-220 מעלות כ-25 דקות או
עד שהטארטלטים שחומים והקרם נראה יציב.

מחכים קצת שהעוגיות יצטננו ואז שולפים אותן מהתבנית. העוגיות
טעימות כשהן חמימות אבל גם קרות, בעצם, בכל מצב.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
חנוכה,סוכות,ראש השנה