חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
עוגת שזיפים של אמאלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
500 גרם שזיפים נקיים ומגולענים
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר חום
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
1 גביע יוגורט/לבן
3.5 כוסות קמח תופח
2 כפות ליקר או קוניאק

לציפוי:
-------
3 כפות סוכר
קורט קינמון
50 גרם אגוזים קצוצים גס
אופן ההכנה:
זה המתכון המקורי של אמי ז"ל. עם השנים שיניתי אותו,הוספתי,
גרעתי אך במקור הוא נשאר אותו מתכון. אני מביאה כאן את
החומרים (למעלה ) וההכנה של המתכון המקורי, ולאחריו אביא
את המתכון שלי.

חותכים את השזיפים לפלחים ומשרים אותם בקוניאק ו-2 כפות
סוכר למשך 30 דקות. מערבבים את כל מרכיבי הבצק לעיסה
אחידה.
בתבנית עגולה 26 (אפשר עם חור) משומנת זורים סוכר על
התחתית ומנערים את העודפים. מקררים כ-10 דקות.

יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית, מניחים באופן שווה את
פרוסות השזיפים ומכסים עם יתרת התערובת. מפזרים
מלמעלה את ציפוי הסוכר/קינמון/אגוזים.

אפשרות אחרת - יוצקים את כל הבלילה לתבנית
ומפזרים מלמעלה את השזיפים.
אפשר עם הציפוי או בלעדיו.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 כ-40 דקות או עד
שהעוגה מתיצבת ומזהיבה.


חומרים למתכון שלי ,ללא סוכר (מותאם לתבנית
עגולה 20):
_________________________________________
250 גרם שזיפים נקיים ומגולענים
3 ביצים M
1 כוס סוכרלייט
100 גרם חמאה רכה
1 גביע יוגורט 3%
2 כוסות קמח כוסמין (אפשר תערובת מלא ולבן)
חצי שקית אבקת אפייה
1 כף סירופ אגאבה
1 כפית תמצית וניל
1 כף מיץ לימון

לציפוי:
____

2 כפות סוכרלייט
2 כפות סירופ אגאבה
קורט קינמון
2 כפות אגוזים קצוצים או טחונים/ או שקדים טחונים

אופן ההכנה:
_________

חותכים את השזיפים לפלחים ומפזרים עליהם 2 כפות
סוכרלייט,מיץ לימון וכף סירופ אגאבה.

בקערת המיקסר שמים את כל המרכיבים לבצק ומערבבים
לעיסה אחידה (לא יותר מידי).אפשר גם - להקציף בנפרד
את החלבונים לקצף רך ולהוסיף אותו לעיסה בסוף, לאחר
הוספת הקמח.
מחממים את התנור ל-190 - 200 מעלות.

משמנים תבנית עגולה 20, מרפדים את התחתית בנייר אפייה,
זורים מעט סוכרלייט על התחתית ומעט קמח תירס על התחתית
והדפנות ומנערים את העודפים,מכניסים למקרר ל-10 דקות.

יוצקים מחצית העיסה לתבנית, מניחים באופן שווה את
פרוסות השזיפים ומכסים עם יתרת התערובת.
מפזרים את ציפוי הסוכרלייט/קינמון/אגוזים.

אפשרות אחרת - יוצקים את כל העיסה לתבנית, מניחים את
השזיפים במעגל, ומפזרים את הציפוי מלמעלה.

אופים בתנור בחום 190-200 כ-25-30 דקות או עד
שהעוגה מתייצבת ומזהיבה.
טיפים מיוחדים:
באותה צורה אפשר להכין את העוגה עם תערובת של
פירות אחרים- נקטרינה, אפרסק, דובדבן וכו' לפי העונה
ולפי הטעם..
רמת הקושי:
2