חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
עוגת ריקוטה-מסקרפונה עם ריבת חלב ושוקולד לבן בציפוי יוגורטלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
500 גרם ריקוטה 5% + 250 גרם מסקרפונה
150 מ"ל יוגורט 3% (1 גביע)
250 מ"ל שמנת 38% להקצפה (1 קופסא) מוקצפת קלות
1/3 כוס סירופ מייפל או אגאבה
5 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגורדת+ מיץ מ1 לימון
4-5 כפות קמח תירס או קורנפלור
1/2 שקית אבקת אפייה

לקרם ריבת חלב:
1 שמנת מתוקה להקצפה 38%
100 גרם שוקולד לבן ללא סוכר של שף קונדיטור
4 כפות ריבת חלב LIGHT של קונדיטור ו/או שוקוטחינה ללא סוכר

לציפוי: 300 גרם יוגורט 3% (2 גביעים)
2 כפות סירופ מייפל או אגאבה
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-200.
לשמן תבנית 24-26 עגולה ולרפד בנייר אפייה.

מכינים את הקרם: מביאים לנקודת רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים אותה על ריבת
החלב-שוקוטחינה והשוקולד הלבן. בוחשים עד שנוצר קרם חלק וללא גושים.

שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים לבצק (פרט לאלה של הקרם) ומעבדים לעיסה
חלקה. מחלקים אותה פחות או יותר ל-2/3 ושליש - לחלק השליש מוסיפים את הקרם
ומערבבים עד שהוא נטמע לגמרי. אם יש צורך מוסיפים לו עוד 1-2 כפות קורנפלור או
קמח תירס. יוצקים לסירוגין לבתבנית פעם את העיסה הלבנה ופעם את עיסת הקרם.

הפעם היה נדמה לי שיש יותר מידי עיסה לתבנית העגולה והחלטתי לאפות עם יתרת
העיסה עוגיות בתבנית סיליקון לעוגיות.

אופים את העוגה 10 דקות בחום 200, ואז מנמיכים ל-160-170 למשך כשעה או קצת
יותר עד שהעוגה מתייצבת אך המרכז עדיין רוטט. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה
עוד כ-10 דקות (עם דלת התנור פתוחה). את העוגיות אופים בשלב השני ב-180 מעלות
עד שהן מוכנות. מצננים לגמרי את העוגה והעוגיות. מצפים ביוגורט את העוגה ומניחים
עליה את העוגיות המוכנות.
טיפים מיוחדים:
טעים מאוד מאוד..
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות,חנוכה