|
שם המתכון: | עוגת שמרים-כדורונים במילוי פרג וריבת חלב ARANYGALUSKA מקור הונגרי | |
| החומרים הדרושים: | 500 גרם קמח כוסמין מעורב (לבן ומלא)
25 גרם שמרים טריים
1/2 שקית משפר אפייה של שטיבל
1/2-1/3 כוס סירופ אגאבה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 ביצים טרופות
מיץ וקליפה מגוררת מתפוז או לימון
1 כפית רום
100 גרם חמאה רכה
1 כוס חלב פושר
שמן קנולה לשימון הקערה והבצק
למלית:
3/4 כוס פרג טחון טרי
1 כוס חלב
2-3 כפות ריבת חלב ללא סוכר של קונדיטור
1/2 כוס סטיביה או 1/3 כוס סירופ אגאבה
קליפת תפוז/לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
2 כפות פירורי לחם מקמח מלא
1 כפית קפה נמס
1 כפית קינמון טחון
לטבילה לפני האפייה:: חמאה נמסה - כ-50 גרם ופירורי לחם
לציפוי לפני האפייה: לזלף מעט סירופ מייפל או אגאבה, ו/או סוכר קוקוס. | | אופן ההכנה: | מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים ויתר המרכיבים ולשים במשך 10
דקות עד שמתקבל בצק גמיש שנפרד מדפנות הקערה, ומשאירים לתפיחה ראשונה של
כשעה וחצי.
בינתיים מכינים את המילוי. מערבבים את כל המרכיבים למלית ומחממים מעט לנקודת
רתיחה, בוחשים לקרם חלק. מצננים במקרר.
מוציאים את הבצק מצפים בשמן ולשים מעט. אני מעדיפה להחזיר לתפיחה שנייה במקרר
למספר שעות או עד למחרת בבוקר.
למחרת מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל מחצית לעלה. קורצים עיגולים עם קורצן
עוגיות עגול (4-6 ס"מ) שמים במרכז כל עיגול כפית גדושה של המלית וסוגרים לכדורון.
לפני שמניחים בתבנית (עגולה או מרובעת) מגלגלים את הכדורונים בחמאה מומסת ובפירורי
לחם. ניתן להניח בשכבה אחת או יותר בתוך התבנית. שוב משאירים לתפיחה נוספת של
עד שעתיים בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
לפני האפייה מצפים בסירופ מייפל או אגאבה ו/או סוכר קוקוס. אופים כ-3 דקות בחום 200 מורידים
ל-180 ואופים כ-25 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.
שומרים מכוסה בנייר אפייה ונייר אלומיניום כדי לשמור על טריות. | | טיפים מיוחדים: | | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | פורים,טו בשבט |
| | | |