|
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 5 כוסות קמח כוסמין
4 כפות סוכר או סוכרלוז
25 גרם שמרים טריים
1/2 חבילה משפר אפייה
קורט מלח
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות +1/2 כוס שמן קנולה/זית
1 גביע שמנת 15% או יוגורט 3%
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קורט כורכום
קליפה מגוררת מתפוז/לימון+מיץ
למלית הגבינות והפירות:
250 גרם קרם פטיסיאר של "גד"
250 גרם קרם מסקרפונה
1 אבקת פודינג וניל +כף שיבולת שועל אינסטנט
1 ביצה
1 יוגורט 3%
קליפה מגוררת מלימון/תפוז
חופן אוכמניות, משמשים חתוכים לפרוסות דקות, ודובדבנים מגולענים
לציפוי לפני האפייה: ביצה טרופה ושקדים פרוסים
לציפוי אחרי האפייה - סירופ מייפל או אגאבה | | אופן ההכנה: | נשארו לי גבינות אחרי שבועות, כרגיל, אני מגזימה בכמויות...וראיתי את המתכון לגבינית גדולה של קרן אגם,
והחלטתי להכין אחת כזו בהשראת המתכון שלה עם שינויים קלים שלי.
מאחדים בקערת המיקסר את הקמח והמלח ומעבדים קלות. מוסיפים את השמרים, משפר האפייה, ביצים, סוכרלוז,וניל,
קוביות חמאה ושמן ומעבדים כ-10 דקות לבצק חלק ולא דביק. מכסים ונותנים לבצק לתפוח למשך 1.5 שעות או עד שיכפיל את עצמו.
מוציאים את האויר מהבצק , מגלגלים לכדור. מכניסים מכוסה בקערה למקרר עד למחרת.
מכינים את המלית מכל המרכיבים ושומרים במקרר עד להרכבת הגבינית.
למחרת מחלקים את הבצק לשניים (מהכמות יוצאות 2 גביניות גדולות). מרדדים כל חלק למלבן ומניחים בתבנית מרופדת
בנייר אפייה. מחלקים את המלית בין עלי הבצק תוך השארת שוליים ללא מלית. מקפלים קצוות לצורת מעטפה מעל המלית.
משאירים כשעתיים לתפיחה נוספת.
מחממים תנור ל-200מעלות. מצפים את הגביניות בביצה טרופה ומקשטים בשקדים פרוסים. עם הכנסת הגביניות מורידים
את החום ל-180 , אופים כ25 דקות או עד הזהבה .
עם הוצאתן מהתנור מורחים בעדינות בסירופ מייפל או אגאבה. | | טיפים מיוחדים: | | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | שבועות |
| | | |