חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
עוגה בחושה אדום-לבן עם פטל ואוכמניותלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
5 ביצים
כ-2 כוסות סוכר או סוכרלוז
1 כף סירופ אגאבה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון עם קליפה מגוררת
2 גביעי יוגורט 3%
2 כוסות קמח כוסמין לבן
1/2 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס קמח תירס
150 גרם שקדים טחונים
קורט כורכום -לקמחים
1 כף אבקת סלק לצביעת 1/3 מהבצק

לציפוי העוגה: כ-150 גרם אוכמניות ופטל טרי או קפוא
1 כף סירופ אגאבה
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים בנפרד את כל סוגי הקמחים עם הכורכום ואבקת האפייה.

בקערת המיקסר שמים את הביצים, סוכר או סוכרלוז, שמן ויוגורט, סירופ
אגאבה ותמצית וניל, מיץ וקליפת לימון מגוררת ומעבדים לתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הקמחים בשתיים שלוש פעמים ומעבדים קצרות רק
עד שנוצר בצק אחיד. מפרידים כ-3 כפות מהבצק לקערה קטנה ומערבבים
עם אבקת הסלק, עד שהתערובת אחידה בצבעה.

משמנים תבנית 24 או תבנית חד פעמית. יוצקים את התערובת הלבנה
לתבנית ומיישרים. מחלקים את התערובת האדומה בכף מסביב . עם
מזלג יוצרים "גלים" בצורת 8. מפזרים מלמעלה את הפטל והאוכמניות.

עם הכנסת העוגה לאפייה מורידים את חום התנור ל-180. אופים כ-30 דקות
או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת.

נחמד להגיש עם כדור גלידה ליד...
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
פורים,חנוכה,שבועות,סוכות,ראש השנה