חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
MALAI- עוגת קמח תירס עם גבינה ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1.5 כוס קמח תירס
1 כוס קמח כוסמין לבן
1 שקית אבקת אפייה
4 ביצים מופרדות
1.5 כוס סוכרלוז
400 גרם ריקוטה 5% או ריקוטה פרסקה של גד
250 גרם גבינה לבנה 5%
3 גביעי יוגורט 3%
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון+מיץ
קורט מלח
אופן ההכנה:
יש מספר גירסאות ל-"מלאי הרומני" ולהלן אחת מהן:
מחממים תנור ל200 מעלות.

מערבבים את כל המרכיבים פרט לחלבונים. מקציפים את החלבונים לקצף חזק ומבריק ומוסיפים אותם לתערובת בתנועות קיפול עדינות.

משמנים תבנית אינגליש קייק רחבה ומרפדים בנייר אפייה ויוצקים אליה את התערובת של העוגה.

עם הכנסת המלאי לתנור מורידים את החום ל-180-190 מעלות ואופים כשעה או עד שהעוגה מתייצבת ומשחימה יפה.
טיפים מיוחדים:
טעים לאכול עם שמנת או יוגורט וכפית ריבה..
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות,חנוכה,סוכות,ראש השנה