|
שם המתכון: | עוגת שמרים בדוגמת צמה במילוי גבינה חמוציות ואוכמניות | |
| החומרים הדרושים: | לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין מלא
2 כוסות קמח כוסמין לבן
25 גרם שמרים טריים
1/2 שקית משפר אפייה
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס סוכרלוז
קורט מלח
1.1/4 כוס חלב פושר או מים
50 גרם חמאה +1/4 כוס שמן זית
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת+מיץ
2 ביצים טרופות
למילוי:
1 גביע שמנת חמוצה 9%(200 מ"ל)או
1 קרם מסקרפונה עם זרעי וניל 35%(250 גרם)
1 גביע גבינה 5% או ריקוטה 5% (250 גרם)
1 שקית פודינג וניל
1 ביצה
קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
כ-1.5 כוס סוכר או סוכרלוז
3 כפות קורנפלור
3 כפות שיבולת שועל אינסטנט
50 גרם חמוציות ללא תוספת סוכר
50 גרם אוכמניות טריות או קפואות
1 כף קליפות תפוזים מסוכרות
לציפוי לפני האפייה:
1 ביצה טרופה מדוללת בכפית חלב או מים
לציפוי אחרי האפייה: 2-3 כפות סירופ אגאבה+ כף סילאן ללא תוספת
סוכר מדולל בכף מים | | אופן ההכנה: | 1. מכינים את המלית ושומרים במקרר. בוחשים את כל המרכיבים
לקרם אחיד ומוסיפים לו את החמוציות, האוכמניות וקליפות התפוזים.
2. מכינים בצק מכל המרכיבים ומשאירים מכוסה לתפיחה של כ-1.5
שעה או עד שיכפיל את נפחו. לאחר מכן מכניסים למקרר למספר
שעות או עד למחרת.
3. מוציאים את הבצק ומחלקים לשלושה חלקים. רצוי לשקול כדי
שיתקבלו 3 עוגות שוות בגודל פחות או יותר. מרדדים כל חלק לעלה
מלבני. שמים בכף שליש מהמלית באמצע ועם סכין חדה חותכים רצועות
משני הצדדים. קולעים את הרצועות מעל המלית ליצירת צמה. כך
עם 2 העלים הנותרים.
4. משאירים לתפיחה נוספת של כשעתיים.
5. מחממים תנור ל-200 מעלות. לפני האפייה מצפים את העוגות
בביצה הטרופה. אופים כ-3 דקות בחום 200 ומורידים ל-170 למשך
40 דקות בערך. בודקים גם אם התחתית אפוייה.
6. מוציאים את העוגות ומיד מצפים אותן בסירופ שהכנו.
אין לתאר את הריח של העוגות האפויות שממלא את הבית. זהו אנחנו
מוכנים לחג.. | | טיפים מיוחדים: | | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | שבועות,חנוכה |
| | | |