|
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 500 גרם קמח כוסמין לבן או מלא
2 כפות שמן תירס/קנולה
1 כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר או סוכרלוז
1/4 כוס חומץ
למריחה על הבצק: 250 גרם חמאה קרה | | אופן ההכנה: | 1. שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ומעבדים לבצק אחיד.
2. מרדדים את הבצק לעלה גדול, מרדדים לחוד (בין 2 ניירות אפייה) את החמאה לגודל 2/3 הבצק ומניחים אותה על הבצק.
מקפלים את שליש העלה בצק ה"ריק" על החמאה ואת השליש הנותר עם החמאה עליהם. מרדדים קלות ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3. מרדדים שוב והפעם ללא חמאה- פותחים את הבצק ומקפלים באותה צורה. חוזרים על התהליך עוד פעמיים כאשר
בין קיפול לקיפול -חצי שעה במקרר.
4. בתום כל הקיפולים עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר עד למחרת.
5. מרדדים את העלה לגודל התבנית בעובי של כחצי ס"מ, מחוררים במזלג ומפזרים עליו מעט סוכר או סוכרלוז
ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 כ-20 דקות או עד שהוא מזהיב. | | טיפים מיוחדים: | מתאים לעוגות (קרמשניט) ולמאפים מלוחים, ולעוגיות מסוגים שונים. | | רמת הקושי: | 1 |
| | | |