|
שם המתכון: | עוגת קרם וניל/קרם קצפת-גבינה עם תותים עם ציפוי ג'לי קיווי | |
| החומרים הדרושים: | לבסיס - עוגיות מרנג מפוררות (כ-12)
לקרם וניל (פאטיסייר)
_______________
2 כוסות חלב
1 כפית תמצית וניל
4 חלמונים+2 ביצים שלמות
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון/תפוז
1 כוס כמוסוכר או סוכר
1/4 כפית מלח
2-3 כפות קורנפלור
1 גביע שמנת מתוקה (250 מ"ל)
לקרם קצפת/גבינה עם תותים
____________________
1 שמנת מתוקה38% ( 250 מ"ל)
1 קופסא 250 מ"ל גבינת ריקוטה 5%
2 סלסלות תות שדה (בערך 1 ק"ג)
6 כפות סוכר או כמוסוכר
1 כפית תמצית וניל או תמצית וניל ללא סוכר
1 שקית ג'לי טבעי מומס בחצי כוס מים פושרים
לציפוי:
300 גרם קיווי
2 כפות סוכר או כמוסוכר
1 שקית ג'לי טבעי מעורבת עם 1/2 כוס מים פושרים | | אופן ההכנה: | מפזרים בתבנית עגולה 24 מרופדת בנייר אפייה את עוגיות המרנג
המרוסקות.
קרם הוניל:
בקערה מערבבים חלמונים, ביצים,כמוסוכר,מלח, קורנפלור, קליפת
לימון ומיץ לתערובת חלקה.
מביאים את החלב עם תמצית הוניל לסף רתיחה ומורידים מהאש.
עושים "השוואת טמפרטורות" - מוזגים לקערת החלמונים מעט חלב
ומערבבים מהר. חוזרים על פעולה זו כ-5 פעמים ואז שופכים את
התערובת חזרה לסיר. מעמידים על אש קטנה ובוחשים במקצף כל
הזמן עד שמסמיך ומיד מורידים מהאש תוך כדי הקצפה מתמדת.
מעבירים את הקרם דרך מסננת להבטיח מרקם חלק. מניחים על
הקרם נילון נצמד שלא יווצר קרום על פניו ומצננים במקרר.
לאחר שהצטנן מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומוסיפים
אותה לקרם בתנועות קיפול (8) עדינות עד לקבלת קרם
אוורירי.
יוצקים את הקרם על בסיס המרנג ומצננים כשעתיים. בינתיים
עוברים להכנת קרם התותים.
לקרם קצפת-גבינה עם תותים:
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה, לא נוקשה, כי בשלב
השני מקציפים אותה יחד עם הריקוטה.
מרסקים את התותים עם הסוכר+ ג'לי מומס בחצי כוס מים במעבד
מזון.
מקציפים שוב את הקצפת תוך הוספת הריקוטה ותמצית הוניל לקרם
אחיד.
מוסיפים לקרם את רסק התותים בתנועות קיפול (8) עדינות.
מוציאים את התבנית ומשטחים את הקרם על שכבת קרם הוניל
ומחזירים לצינון למשך כשעה.
מכינים את הציפוי :
מרסקים את הקיווי עם הסוכר או כמוסוכר, מוסיפים את הג'לי והמים
ומערבלים היטב.
יוצקים את הציפוי על העוגה הקרה ומחזירים למקרר להקרשה. | | טיפים מיוחדים: | עוגה ללא קמח | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | שבועות,פסח |
| | | |