שם המתכון: |
גלילת חרוסת במילוי גבינה וריבת חלב | |
|
החומרים הדרושים: |
1/2 כוס ממרח תמרים
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1/2 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס צימוקים
10 משמשים מיובשים קצוצים
10 תמרים (רצוי מג'הול) קצוצים
קליפה מגוררת מ-1 תפוז/לימון
2 כפות יין אדום/ליקר שרי
למילוי:
2-3 כפות גבינה לבנה 5% או ריקוטה ללא מלח
2 כפות ריבת חלב
לעיבוד הגלילה - 100 גרם שקדים טחונים
2 דפי אפייה מרוחים במעט שמן קנולה
לציפוי:
2-3 כפיות נס קפה
4 כפות מים
100 גרם חמאה
2 -3 כפיות סוכר |
|
אופן ההכנה: |
בדרך כלל אני מכינה כמות גדולה מדי של חרוסת לפסח. הגלילה
הזו היא הפתרון לניצול טעים ביותר של שאריות החרוסת או כל
כמות של פירות יבשים שיש בבית.
לערבב את כל החומרים לעיסה. מורחים מעט שמן קנולה על 2 דפי
אפייה. מפזרים מעט שקדים טחונים על דף אחד ומשטחים עליו
את העיסה. מפזרים על העיסה עוד שקדים טחונים ומכסים בדף
השני. משטחים את העיסה בעזרת מערוך שמעבירים על דפי האפיה.
משתדלים שתתקבל מהעיסה צורה מלבנית שטוחה.
מסירים דף אחד- מורחים על העיסה את הגבינה ומעליה את ריבת
החלב. עתה מגלגלים את שכבת הפירות היבשים בעזרת נייר האפיה
עד שמתקבלת גלילה. עוטפים אותה היטב בנייר האפיה ומקפיאים
למספר שעות.
מוציאים את הגלילה, מבשלים את חומרי הציפוי עד שהחמאה
נמסה ויוצקים אותה בזהירות על העוגה. מחזירים למקפיא.
לפני ההגשה מוציאים ופורסים למנות. |
|
טיפים מיוחדים: |
|
|
רמת הקושי: |
1 |
מתכון זה מתאים לחגים: |
טו בשבט |