|
שם המתכון: | גלילת בצק שמרים עם מילוי פרג | |
| החומרים הדרושים: | 50 גרם שמרים
1/4 כוס מים פושרים לעיסת השמרים
1/2 כפית סוכר או כמו סוכר+ קורט קמח לעיסת השמרים
3-2 ביצים
1 גביע אשל/ שמנת או יוגורט
250 גרם חמאה רכה
750 גרם קמח רגיל
1 שקית משפר אפייה
3/4 כוס סוכר או כמו סוכר
מיץ וקליפה של לימון/תפוז מגורדת
1 שקית סוכר וניל
מילוי:
200 גרם פרג
1 כוס חלב
1 כוס סוכר או כמו סוכר
2 כפות דבש או סירופ אגבה
50 גרם חמאה
קליפה מגורדת מ-1 לימון
3/4 כוס אגוזים קצוצים
50 גרם צימוקים
1 ביצה
ציפוי:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר או כמו סוכר או סירופ אגבה | | אופן ההכנה: | לערבב שמרים עם 1/4 כוס מים פושרים + 1/2 כפית סוכר וקורט קמח ולהתפיח.
בקערה נפרדת לערבב את יתר החומרים לבצק, להוסיף את עיסת
השמרים ולהתפיח כ- 1.5 שעות.
המילוי: מביאים לרתיחה חלב, סוכר, דבש/אגבה,
חמאה וקליפת לימון. מורידים מהאש ומוסיפים תוך בחישה
את הפרג, האגוזים והצימוקים. מצננים מעט ומוסיפים את הביצה.
לאחר ההתפחה לחלק את הבצק ל-4 כדורים ולרדד כל חלק לעלה,
למרוח במילוי ולגלגל לרולדות. להניח בתבנית. לתת לתפוח
עוד כ-20 דקות.
לאפות בתנור שחומם מראש (כ3/4 שעה) ל-230 מעלות
בערך 7 דקות ואז להנמיך את החום ל-190 מעלות לעוד כ-15 דקות .
לבדוק תחתית של הרולדות, ברגע שהן זהובות אפשר לסיים
את האפייה ולהוציאן מהתנור.
הציפוי: מרתיחים מים עם סוכר ומוסיפים לבשל עוד 2-3 דקות.
מברישים את הגלילות בציפוי עם הוצאתן מהתנור.
מצננים על רשת בכיסוי מגבת מטבח למניעת התיבשות. | | טיפים מיוחדים: | אפשר לגוון בסוג המילוי: פרג עם מרציפן, קרם חרובים עם מרציפן ואגוזים, שוקולד וחלבה ועוד. | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | פורים,טו בשבט |
| | | |