חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
חלת מפתח מקמח כוסמין ב-3 צבעיםלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
החומרים הדרושים:
2 כוסות קמח כוסמין לבן
2 כוסות קמח כוסמין מלא
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
25 גרם שמרים טריים
1/2 חבילה משפר אפייה
1/2 כוס שמן תירס/קנולה
2 כפות שמן זית
2 כפות מים פושרים
1 כפית מלח
1 כף שטוחה סוכר/סוכרלוז
1 גביע יוגורט 3%
2 ביצים L

לתערובת הורודה :
1 בטטה קטנה בערך 130 גרם מבושלת ומרוסקת
1/3 כף אבקת סלק
1 כף שמן זית

לתערובת הירוקה:
2-3 כפות ממרח פסטו של "צבר"
1-2 כפות אבקת תרד
1 כף זעתר טחון

לציפוי לפני האפייה: 1 ביצה טרופה עם כפית שמן זית
לציפוי אחרי האפייה: מעט שמן זית
אופן ההכנה:
נהוג לאפות חלת מפתח לאחר הפסח, סימן למזל ולפרנסה טובה,
מקווה שלעוד דברים טובים..

שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים לבצק ומעבדים כ-10 דקות
עד שנוצר בצק גמיש שאינו נדבק
לקערה. אם יש צורך מוסיפים מעט שמן או קמח. מחלקים את הבצק
ל-3 חלקים. לחלק אחד מוסיפים את
הבטטה (התערובת הורודה, ולחלק שני את המרכיבים של התערובת
הירוקה. משאירים את את שלושת
החלקים לתפיחה של כשעה וחצי.

מחממים תנור ל-200.
מעצבים את החלה ומשאירים לתפיחה של כשעה. מצפים אותה
בביצה טרופה , מורידים את החום ל-180
ואופים כ-30 דקות או עד שהיא מזהיבה והתחתית אפוייה. עם
הוצאתה מהתנור מצפים במעט שמן זית.
מצננים על רשת בכיסוי מגבת מטבח.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
פסח