|
שם המתכון: | | החומרים הדרושים: | 600 גרם קמח רגיל (השתמשתי בכוסמין לבן)
400 מ"ל חלב (סביר שהכוונה לחלב עם אחוזי שומן גבוהים. השתמשתי
בחלב 3%)
1 ביצה טרופה
25 גרם שמרים טריים
1/2 שקית משפר אפייה (תוספת שלי)
1 כפית מלח
2-3 כפות שמן זית (תוספת שלי)
למריחה בין השכבות: 150 גרם חמאה רכה (לא נמסה)
לציפוי לפני האפייה: ביצה טרופה עם כף מים (במקור 2 חלמונים עם מעט חלב) | | אופן ההכנה: | המתכון תורגם עם שינויים קטנים מאתר המתכונים הרומני כאן http://www.caietulcuretete.com/2020/11/cornuri-cu-unt.html?fbclid=IwAR3APkCy9JJrV3q4BaeQ6cUVIhB4IySZOXnjf5BGouXyjsiLJE1aArK6DY0.
יוצרים בצק מכל המרכיבים פרט לחמאה. ראשית מערבבים את הקמח
עם המלח, מוסיפים חלב בהדרגה, הביצה והשמן. מעבדים כ-7 דקות
לבצק חלק.
נותנים לבצק לתפוח כ30 דקות.
מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ויוצרים כדורים. (ניתן לחלק ליותר חלקים
כי אז הבצק נפרד ליותר שכבות).
מרדדים כל חלק לעלה ומחלקים את החמאה ל-7 חלקים.
מורחים עלה בחמאה ומשטחים עליו עלה נוסף, שוב מורחים בחמאה
וכך חוזרים על הפעולה עם כל 7 העלים. מרדדים עלה שמיני ומניחים
אותו מלמעלה. מהדקים קלות, מכסים בנייר אפייה ומחזירים למקרר
ל-30 דקות בערך.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מוציאים ומרדדים על נייר אפייה לעיגול גדול ולא עבה מדי. מחלקים
באופן שווה ל-16 משולשים (קודם לחצי, ל-4, ל-8, ואז שוב ל-8.)
מגלגלים כל משולש מהצד הרחב לצר ומניחים אותו עם התפר למטה
בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים בביצה טרופה ואם רוצים
מקשטים במעט סומסום.
אופים בטורבו בערך 25-30 דקות, לגבי זמן האפייה רצוי להיות עם
יד על הדופק, כי כל תנור שונה.
מוציאים ומניחים את הלחמניות על רשת ומכסים במגבת למניעת
התייבשות. | | טיפים מיוחדים: | לחמניות נפלאות, רכות מבפנים ופריכות מבחוץ . | | רמת הקושי: | 1 | מתכון זה מתאים לחגים: | שבועות,חנוכה |
| | | |