חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
ניוקילחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
בערך 1 ק"ג תפוחי אדמה(4-5 גדולים) או 4 תפוחי אדמה ו-1 בטטה
1 ביצה
1.1/4 כוס קמח רגיל
מלח,פלפל,זעתר
סולת לפיזור על משטח העבודה למנוע הידבקות הבצק

לרוטב:
3 בצלים קצוצים
חופן עלי ריחן (בזיליקום) קצוצים
5-6 עלי מרווה קצוצים
שמן זית לטיגון
מלח, פלפל, זעתר

הערה: יוצאים כ-80-100 ניוקי
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה/בטטה בקליפתם במיקרוגל כ-10 דקות,עד
שהם רכים. מקלפים מיד ומועכים לפירה עם מועך תפוחי אדמה ו/או
מזלג. מוסיפים קמח ותבלינים ואת הביצה ומערבבים הייטב לבצק אחיד,
שהוא קצת דביק.

מפזרים את הסולת על משטח עבודה, לוקחים חתיכה מהבצק ויוצרים גליל/נקניק בעובי 1.5-2 ס"מ.
עוברים על הגליל עם מזלג ומטביעים בו דוגמת פסים. חותכים פיסות
של 2-3 ס"מ ומסדרים אותן בתבנית
מרופדת בנייר אפייה. כך עושים עד גמר הבצק.

מרתיחים מים, מלח וקצת שמן זית בסיר גדול ומתחילים לבשל את הניוקי.
רצוי לבשל אותם בקבוצות של 10. מבשלים כ-2 דקות כל קבוצה עד
שהם עולים על פני המים. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בכלי זכוכית או פירקס. ממשיכים כך עד גמר הניוקי.
הרוטב: מזהיבים היטב את הבצלים הקצוצים בשמן זית מוסיפים מרווה
וריחן, מלח ופלפל וזעתר ויוצקים ישירות על הניוקי המבושלים.

אפשרלבשל רק 1/3 כמות או 1/2 כמות ואת הניוקי הנותרים להקפיא
כמות שהם. רצוי לכסות אותם. לפעם הבאה אין צורך להפשיר אלא
ישר להכניס למים רותחים ולבשל.

יש הרבה מתכונים לניוקי, יש כאלה הגורסים שצריך להכינם מתפוחי
אדמה "ישנים" כי אין בהם לחות ואז הבצק אינו רטוב. יש כאלה
לעומתם שטוענים שרצוי כי תפוחי האדמה יהיו "חדשים"...
יש מתכונים עם ביצים וללא ביצים - ואני משוכנעת שכולם טובים בדרכם
וכי אין דרך אחת להכין מאכל זה או כל מאכל אחר.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
חנוכה,סוכות,ראש השנה