חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
חמין "מקוצר"לחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
בערך 1 ק"ג בשר בקר לגולש או מרק(לשאול את הקצב)
2-3 בצלים קצוצים
1 קישקה מוכן (נמכר קפוא בסופר)
כ-4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לרבעים
כ-400 גרם שעועית לבנה מבושלת (ניתן למצוא בצנצנות בסופר, או לבשל ולהקפיא מראש)
2 עצמות בקר
3/4 כוס גריסי פנינה או בורגול שטופים
1/2 כוס גרעיני חיטה שטופים
2-3 כפות שמן זית
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף סילאן תמרים או 2-3 תמרים מגולענים
מים לכיסוי הסיר
פלפל שחור גרוס, בהראט, קינמון, פפריקה מתוקה לפי הטעם
6-7 גרגרי פלפל אנגלי כתושים
חופן זרעי כוסברה כתושים
6 ביצים שהורתחו מספר דקות עם שקית תה וקליפות בצל
2 עלי דפנה ו/או עלי מרווה
4-5 שיני שום
אופן ההכנה:
בעיקרון ההכנה דומה מאוד למתכון החמין הבסיסי , בשינויים קלים
אך התוצאה מהירה יותר ... בקיצור היתרון הוא בקיצור זמן ההכנה לממהרים/ות או עסוקים/ות.

מטגנים את הבצלים עד הזהבה.
מביאים את תפוחי האדמה לרתיחה בנפרד ומסירים את הקצף.
בסיר נפרד שמים את הבשר והעצמות ומביאים לרתיחה ושוב מסירים
את הקצף. מניחים את הבשר עם העצמות בסיר לחץ עם תבלינים ומים
לכיסוי ומבשלים כשעה.
את הקישקה מחוררים עם קיסם ומזהיבים במחבת עם מעט שמן.
שוטפים היטב את הגריסים והחיטה ומבשלים עם מים בכלי מתאים
למיקרו מספר דקות (חצי בישול)

יוצקים את שמן הזית עם הבצל המטוגן לסיר החמין, עליו מפזרים את
העצמות והבשר, השעועית והגריסים והחיטה מעל, עליהם מסדרים את
תפוחי האדמה, הביצים והקישקה.

את הביצים ניתן לשים בסיר קטן נפרד עם שקיק תה, קליפות בצל
וחצי כפית פלפל שחור ומים לכיסוי. מרתיחים כעשר דקות, ומצרפים
לחמין, או מכניסים לתנור באותו סיר שבו בושלו לצד סיר החמין.

מתבלים בכל התבלינים ומוסיפים את התמרים. מוסיפים מים חמימים
לכיסוי הסיר (אפשר להשתמש במים שהרתחנו את הבשר והעצמות)
סוגרים עם מכסה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך
כשעתיים עד שלוש. התוצאה מהירה יחסית ולא פחות טעימה והריח
בבית לפחות כאילו החמין התבשל כל הלילה...
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
חנוכה