חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
חזה אווז בתנורלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
2 יחידות חזה אווז במשקל 350-400 גרם כל אחת
2 בצלים קלופים ופרוסים
3-4 שיני שום קלופות ופרוסות
שמן זית
לתערובת התבלינים:
פפריקה מתוקה, פלפל, בהראט, אגוז מוסקט,כורכום
אופן ההכנה:
למרוח את חזה האווז בשמן זית ותבלינים. לחרוץ חריצים שתי וערב על
הצד של השומן. להשרות את החזות בתבלינים למשך כחצי שעה-שעה.

לחמם תנור ל250 מעלות. להוציא את החזות מהתבנית, להעמיד עליה
רשת ולשים אותם על הרשת כשצד השומן למעלה. לאחר 15 דקות
להוציא אותם, להסיר את הרשת ולהחזיר אותם לתבנית. מנמיכים את
החום ל-180 מעלות ומחזירים אותם לצלייה נוספת של כ10-15 דקות .

מוציאים מהתנור ומניחים על קרש למנוחה של 5-10 דקות, פורסים
ומגישים מיד.

את השומן שהצטבר בתבנית מסננים ושומרים בצנצנת או קופסא סגורה
במקרר. לא בריא השומן אבל טעים ביותר..
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
פסח,ראש השנה