חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
דלעת במילוי בשר וירקותלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
2 דלעות בינוניות או 8 קטנות, או שילוב של שני הסוגים
600-700 בשר בקר/כבש או שווארמה הודו חתוך לקוביות
1 ראש שום קצוץ
2 בצלים (אדום או לבן) קצוצים
1 כרישה קצוצה
1 פלפל חריף קצוץ
1 גזר פרוס
1 שורש פטרוזיליה פרוס
טימין/אורגנו טרי קצוץ
פטרוזיליה/שמיר/נענע טריים קצוצים
מיץ מחצי לימון+קליפה
1/2 כפית פלפלצ'ומה של "דורות"
1 כף רוטב סצ'ואן או צ'ילי
1 כף רוטב סוייה
קורט קינמון, פלפל שחור,כורכום
1/2 כפית בהראט
1 כפית זעתר יבש
קורט אגוז מוסקט
1-2 כפיות אבקת מרק עוף
מלח (להוסיף בשלב טיגון הבצלים - אם צריך)
1 כף פפריקה מתוקה או חריפה
שמן זית לטיגון ולמריחה בתוך הדלעות
1 כוס מים רותחים

ציר מרק עוף(או כ-3 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף)
לתוך התבנית
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הדלעות ומיבשים. חותכים את הכיפה ומרוקנים
את הגרעינים והסיבים. בדלעות הקטנות מורידים פרוסה דקה מהקצה
התחתון על מנת שיהיו יציבות בתבנית.

מורחים כל דלעת מבפנים עם שמן זית ותבלינים ומעמידים אותן
בתבנית.

מחממים שמן במחבת, מוסיפים קינמון, בהראט, זעתר, פלפל שחור,
אגוז מוסקט, כורכום ובוחשים קלות כדקה. מוסיפים את קוביות הבשר
בשלבים (כדי לא לקרר את השמן) ומשחימים קלות. מוציאים ומניחים
בצד.

באותו שמן מטגנים את הבצלים, שום, פלפל חריף, גזר ושורש
פטרוזיליה, בוזקים מעט מלח ומזהיבים מספר דקות. כשהירקות
רכים וזהובים מוסיפים סוייה, רוטב סצ'ואן, פלפלצ'ומה, פפריקה
מיץ לימון+קליפה ואבקת מרק עוף, וכן כוס מים רותחים. בוחשים
ומורידים מהאש.
מחזירים למחבת את קוביות הבשר ומערבבים יחד ומוסיפים את עשבי
התיבול (פטרוזיליה/שמיר/נענע/טימין/אורגנו.

עתה ממלאים את הדלעות ומכסים כל אחת במכסה שלה. יוצקים ציר
מרק עוף לתבנית עד גובה של כ-2 ס"מ, מכסים בנייר כסף ומכניסים
לתנור שחומם מראש ל-175-180 מעלות למשך שעה.
אחרי שעה מורידים את נייר הכסף, מעלים את החום ל-190 מעלות
ואופים עוד כ-30 דקות. לאחר מכן מורידים את המכסים לתוך התבנית
ואופים עוד כ-30 דקות.

מגישים חם בלווית אורז, או קוסקוס או ממליגה (פולנטה).
טיפים מיוחדים:
יש לשים לב בהוספת המלח כי רוטב הסוייה וכן אבקת המרק מלוחים מאוד.
לגבי החריפות- אפשר כמובן להכין ללא פלפל חריף.
רמת הקושי:
1