חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
מאפה בצק עלים מתוק במילוי קרם פרנג'יפאן גם ללא סוכר..לחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
לבצק:
1 חבילה של 500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה מופשר במקרר
לקרם:

1. לקרם פטיסיאר:
2 כוסות חלב
1 כפית תמצית וניל
4 חלמונים+2 ביצים שלמות
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון/תפוז
1 כוס כמוסוכר או סוכר
1/4 כפית מלח
2-3 כפות קורנפלור tאו פודינג לבישול
1 כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה

לקרם שקדים:
100גרם שקדים קלופים
100 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר או כמוסוכר
1 כפית קורנפלור מלאה
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 ביצים
100 גרם קוקוס טחון

לציפוי: 1 ביצה טרופה מדוללת במעט מים או חלב
לקישוט: 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
המאפה במקורו הוא בעוגה צרפתית שנקראת גאלט דה רואה ולפי
המסורת הצרפתית היא מופיעה בקונדיטוריות בצרפת לקראת חודש
ינואר. במקור היא עגולה ומכילה רק קרם שקדים אך עם הזמן הופיעו
וריאציות שונות, ואחת מהן -שהיא לטעמי האישי בין הטעימות ביותר,
מובאת להלן:

מתחילים בהכנת הקרמים יום קודם.

קרם פרנג'יפאן FRANGIPANE הוא שילוב של קרם פטיסיאר עם
קרם שקדים.

הכנה של קרם פטיסיאר:
בקערה מערבבים חלמונים, ביצים, מחצית מהסוכר או כמוסוכר,
מלח, קורנפלור, ומיץ לתערובת חלקה.

מביאים את החלב עם יתרת הסוכר וקליפות התפוז/לימון לסף
רתיחה ומורידים מהאש. עושים "השוואת טמפרטורות" - מוזגים ל
קערת החלמונים מעט חלב ומערבבים מהר. חוזרים על פעולה זו
כ-5 פעמים ואז שופכים את התערובת חזרה לסיר. מעמידים על
אש קטנה ובוחשים במטרפה כל הזמן עד שמסמיך ומיד מורידים
מהאש תוך כדי הקצפה מתמדת. מיד מוסיפים את תמצית הוניל +
50 גרם חמאה ומערבבים עד שנמס. מעבירים את הקרם דרך
מסננת להבטיח מרקם חלק.
מניחים על הקרם נילון נצמד שלא יווצר קרום על פניו ומצננים במקרר.

הכנת קרם השקדים:
לטחון את כל החומרים במעבד מזון לקרם הומוגני ולצנן.

מאחדים בעדינות בין שני הקרמים ושומרים מכוסה במקרר עד
למחרת.

פורשים על משטח עבודה את בצק העלים ומחלקים לשניים.
מניחים חלק אחד בתבנית מלבנית (אפשר עגולה) מרופדת
בנייר אפייה , מורחים את הקרם על העלה ומשאירים מרווח של
2 ס"מ מכל צד.מורחים בביצה טרופה (את המרווח).
מניחים מעל את החלק השני של הבצק מהדקים וסוגרים היטב
מכל הצדדים. מחוררים במזלג את הבצק העליון ומורחים בביצה
טרופה.(אפשר לחרוץ פסים בדוגמא..)

מחזירים למקרר למשך כשעה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 למשך כ-10 דקות מורידים
את החום ל-180 וממשיכים לאפות כ-25 דקות או עד שהמאפה
משחים יפה.

כ-5 דקות לפני הסוף מוציאים, מפזרים סוכר וניל ומחזירים לתנור
להמשך אפייה.

אפשר להגיש פושר או קר. מאפה טעים טעים..
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
פורים