דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
מאפה בצק עלים עם תרד וגבינות - צ'יקורלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
600 גרם בצק עלים מוכן או חבילת פילאס


למלית:
______
300 גרם עלי תרד טרי ומנוקה
250 גרם ריקוטה 5%
100 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת
1 גביע קוטג' או 200 גרם גבינת תבור
150 גרם גבינת קשקוול מגוררת
פלפל שחור, קורט אגוז מוסקט, זעתר, קורט כורכום
חופן עלי נענע טריים
חופן שמיר קצוץ
כ-10 זיתים שחורים קצוצים
1-2 ביצים

לציפוי - 1 ביצה טרופה וסומסום או קשקוול מגורר או קצח או קצת מכל סוג.
אופן ההכנה:
מטגנים את עלי התרד עד שהם "נובלים" ומתרככים. מצננים. אפשר גם פשוט לקצוץ אותם ולהוסיף לתערובת הגבינות

מגררים ומערבבים את כל הגבינות, מוסיפים ביצה ותרד, פלפל.ויתר התבלינים.

מחלקים את הבצק ל4-6 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק. ממלאים כל עלה במלית, ומגלגלים אותו לצורת גליל, ומסביב לעצמו שיראה כקונכיה של שבלול. כך עושים עם יתר החלקים.
מצפים בביצה טרופה ומפזרים סומסום או קשקוול מגורר.

אופים בתנור חם 190 מעלות כ-25 דקות. מגישים חם עם סלטים שונים.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות