דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
Pasteis de belem -טארטלטים עם קרם פטיסייאר ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1/2 ק"ג בצק עלים חמאה

לקרם:
500 מ"ל חלב (בערך 2 כוסות)
1 מיכל שמנת להקצפה 38%
1.5 כוס סוכרלוז
1 כפית וניל
1 סרט קליפת לימון
1 מקל קינמון
כ-2-3 כפות קמח או קורנפלור
5 חלמונים
אופן ההכנה:
הטארטלטים האלה מקורם בליסבון במאפיית בלם שברובע בלם בליסבון. יש מספר גירסאות למתכון.גם אני שיניתי מעט - החלפתי סוכר בסוכרלוז..

מערבבים 1/2 כוס חלב עם החלמונים והקמח/קורנפלור עד שאין גושים.

מחממים יתרת החלב, שמנת מתוקה, סרט לימון, מקל קינמון וסוכרלוז עד לנקודת רתיחה ומורידים מהאש. עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים ומחזירים הכל לסיר להמשך בישול עד שמסמיך. מסננים את הקרם ומצננים.

פורסים את בצק העלים ומרדדים מעט. מגלגלים לגליל מהודק ופורסים ממנו 12 פרוסות. כל פרוסה מרדדים ומניחים בתבנית מאפינס.

ממלאים בקרם ואופים בתנור שחומם מראש ל200-220 מעלות כ-25 דקות או עד שהטארטים שחומים והקרם נראה יציב.

מחכים קצת שהטארטים יצטננו ואז שולפים אותם מהתבנית.

הטארטים טעימים כשהם חמימים או פושרים. אבל גם קרים ..
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,חנוכה,שבועות