חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
אקלר שוקולד במילוי קרם קצפת בטעם קפה וקינמון ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1 כוס חלב
100 גרם חמאה
1.5 כוס קמח רגיל או קמח כוסמין מעורב (לבן ומלא)
1/8 כפית מלח
1/3 כוס סוכרלוז
1/3 כוס אבקת קקאו (2-3 כפות)
קורט קינמון
4 ביצים שלמות

קרם בטעם קפה:
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת להקצפה 38%
1 שקית פודינג וניל של TUSSO ללא סוכר
2 כפות סוכרלוז
1 קופסא (200 גרם) גבינת שמנת 5%
2-3 כפיות קפה נמס + 3 כפות מים
קורט קינמון
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את הקמח עם הקקאו .

שמים בסיר חלב, חמאה, מלח וסוכרלוז ומביאים לנקודת רתיחה. מוסיפים
את הקמח בבת אחת וטורפים עם המקצף או המרית עד שהעיסה נפרדת מדפנות הסיר - כ-3-4 דקות.

מחממים תנור ל-160-170 מעלות.

מעבירים לקערת המיקסר ועם וו הגיטרה מעבדים את הבצק בין 3 ל-5
דקות לצינון חלקי. מוסיפים כל פעם ביצה אחת עד שהיא נטמעת בבצק. ממשיכים כך עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.

מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר רחב משונן ומזלפים פחזניות
או פסים של אקלר.

אופים כ-30 דקות לפחזניות קטנות וכשעה לגדולות.

מוציאים ומצננים לגמרי על רשת. לאחר הצינון חותכים בזהירות את
החלק העליון וממלאים בקרם.

הקרם:

מערבבים בנפרד את גבינת השמנת עם הסוכרלוז והקפה/קינמון
לממרח ללא גושים.

מקציפים קלות את החלב, השמנת המתוקה עם אבקת הפודינג.
מוסיפים בהדרגה את תערובת הגבינה/קפה ומקציפים לקרם יציב.

ניתן לשמור את העוגיות בהקפאה ולהוציא כשעה לפני ההגשה.
טיפים מיוחדים:
אין לפתוח את דלת התנור במשך האפייה -כדי שהפחזניות/אקלר לא "יפלו".
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות,ראש השנה